Star Wars™: The Old Republic

A Star Wars: The Old Republic egy Csillagok háborúja univerzumában játszódó szerepjáték, mely teljesen ingyenes. A legfontosabb újítás a kidolgozott történ, amit minden játékos saját életútja történetként élhet át.A KOTOR 2 után nagyjából 300 évvel játszódik a Star Wars galaxisban. A Sith-ek birodalma ekkor még ereje teljében van és a legfőbb fenyegetést jelenti a Galaktikus Köztársaság számára. A játék kezdetekor a két birodalom fegyverszünetet kötött.
A jtáékban található egy Warzone nevű lehetőség, ahol a játékosok egy harctéren küzdenek meg egymással feladatokat teljesítve.Az egyik lényeges újítás, hogy minden karakter tud beszélni ráadásul mindenkinek saját hangja is van. Az összes karakter egyedi külsőt kap férfi és nő közül lehet választani.
A játékosok több egyedi társat is szerezhetnek, de egyszerre csak egy lehet aktív. A társak célja a segítség a harcban, emellett velük is párbeszédek kezdhetők, amivel plusz információkat szerezhetünk. A társakat a játékos űrhajóján lehet tartani. Amíg távol vagyunk az űrhajótól, addig is hasznunkra lehetnek az inaktív társak. Megadhatjuk nekik, hogy haszontalan tárgyakból újakat készítsenek. Készíthetnek fegyvert, páncélt, gyógyszert és varázstárgyat is. Továbbá kereskedni is elküldhetjük őket ezzel több időt nyerve a küldetésekre.Minden játékos nagyon hamar szerezhet saját űrhajót, ahol a társait és a nem használt tárgyakat tarthatja. Az űrhajó a játékban egy kisebb zárt tér. A bolygók közötti utazás során olyan küldetéseket vehetünk fel, amit űrbeli harccal kell teljesíteni, például szállítóhajók kísérése vagy űrállomások elpusztítása. Az űrharc nem képezi szerves részét a játéknak, de tapasztalati pontokat és tárgyakat lehet vele szerezni.